Dieta equilibrada (II)

15 de juny 2020

El Plat Saludable de Harvard ens permet identificar el tipus d’aliments que s’han de menjar per mantenir una dieta equilibrada. Aliments reals i no gaire processats per tal de no incorporar additius innecessaris.

Tan senzill com tornar a menjar els mateixos aliments que preparaven les àvies, sense la necessitat d’haver-los de cuinar de igual manera, afegint originalitat i/o contrast. Definició de bona part de la cuina moderna que introdueix coccions i aliments (també reals) d’altres països.  

Definim, amb més precisió, les quantitats (racions) que s’han de servir de cada grup d’aliments en un dia. Per aquest motiu, detallem les racions i l'equivalent d'una ració en una mesura casolana més fàcil de recordar i de controlar.

Quan tenim ben clar quins són els aliments i en quina quantitat els hem de distribuir, resulta interessant establir un menú setmanal de manera que seguint les pautes anteriors, quedin cobertes les necessitats nutricionals bàsiques. De ben segur que si ja tenim el menú organitzat, ens permetrà –alhora- realitzar les compres sense malbaratar aliments, més eficients i ràpides i poder cuinar amb previsió.

Per mostra... un parell de dies equilibrats.

Els dinars i els sopars poden anar acompanyats de pa integral.

Totes les amanides poden ser amanides amb oli d’oliva verge extra i/o llimona i/o pebre, espècies... (preferiblement, sense o poca sal).

S’haurà d’ingerir un mínim de 1 litre i mig d’aigua diària i podem incloure infusions... (6 gots plens d’aigua). Millor arribar a 2 litres diaris.

Finalment, realitzar 60 minuts d’exercici físic moderat diaris ens permetrà mantenir l’estil de vida saludable i equilibrat i l’actitud per viure més anys amb condicions favorables.

Sílvia Pellicer Bertrand

Ll. Ciències econòmiques i empresarials (UAB)

Màster Universitari de Nutrició i Salut (UOC)

Els millors moments estan fets d'aquelles petites coses

Sílvia Pellicer

Comentarios recientes

04.10 | 09:06

Buenas tardes, encantado de saludarte. Soy Jose
Quería escribirte porque me ha parecido interesante comentar contigo la posibilidad de que tu negocio aparezca cada mes en periódicos digitales como not

24.02 | 07:22

Hola: Yo soy Alberto. Contacto desde aquí porque creo que es interesante esta página web para que pueda aparecer en periódicos digitales.

¿Por qué? Ganarás no solo en repercusión y reconocimiento de

29.11 | 17:23

Hola:
Soy Mora y estoy interesada en tu página web.

Me gustaría explicarte que tu negocio puede aparecer en cientos de periódicos digitales cada mes como noticia de forma totalmente garantizada y

01.08 | 09:08

Buenos dias , para un diabetico tipo 2 que indice glucémico es adecuado tener a las 2 h. de una comida equilibrada ?

Compartir esta página